CHEMINOVA 

En stor portion kvalitet tilsat lidt held

Første gang Markings kontaktede Cheminova for at etablere et samarbejde fik Gert Salzer at vide, at Cheminova allerede var i gang med at udskifte udstyr og havde valgt en anden leverandør til de første maskiner. Efterfølgende holdt Markings kontakten med Cheminova og i juni 2012 blev den første maskine installeret, i første omgang i en testperiode. John Jensen fortæller:

”Det var lidt heldigt. Vi havde egentlig en god leverandør, som vi har samarbejdet med i mange år. På det seneste havde deres udstyr dog skuffet os, så da Markings kontaktede os, blev det begyndelsen på et godt samarbejde. ”

Hos Cheminova har Markings efterhånden 20 Hitachi RX-S Inkjet maskiner tilknyttet på fem tappelinjer. 

Maskinerne skriver produktionsdato, batch nummer og en BBE (best before end dato) på både etiketter og flasker i forskellige størrelser.

For John Jensen er et af nøgleordene ”nedetid”, eller rettere manglen på samme. For med en produktion der kører i døgndrift det meste af tiden, har man brug for maskiner, der altid virker upåklageligt.

”Vi var klar til at få endnu en leverandør på mærkningsmaskinerne. Jeg tror, det er sundt med lidt konkurrence og ledergruppen er enig med mig. Så nu har vi to leverandører. Markings’ Hitachi-maskiner fungerer problemfrit og efter snart flere år med dem, er vi stadig lige tilfredse. ”

Et rigtig positivt samarbejde

”Allerede fra begyndelsen var det en god oplevelse. Markings holder, hvad de lover og det er let at samarbejde med dem. Vi fik vores maskiner til aftalt tid og kørt i gang på aftalt måde. De følger op på en meget tilfredsstillende vis. Folkene ved linjen siger det samme. Ja, man skulle tro, jeg var betalt for at sige det her, men sådan er det. ”, siger John Jensen.

For ham er det især vigtigt, at aftalen holder stik 100 %. Samtidig fremhæver han, at timingen var heldig for Markings, for havde der ikke været lidt knas med den gamle leverandørs service og maskiner, havde det nok været sværere for Markings at komme ind.

”Generelt har Gert Salzer været meget large i opstartsfasen. Vi har haft en maskine til rådighed i 2-3 måneder, inden vi besluttede os. Det er en noget længere testperiode, end vi ellers ville have forventet, og det betyder meget for os, at vi kan prøve maskinen ordentlig af inden vi beslutter os. Så enten er han ufatteligt dygtig eller meget heldig. Jeg har kun positivt at sige om samarbejdet, jeg ville ønske, jeg kunne sige det om alle leverandører. ”

Hvis der endelig er noget, John Jensen skal være kritisk omkring, er det måske nok prisen. For Markings’ Hitachi-maskiner er måske lige dyre nok, og det er vel den største udfordring, men han må også indrømme:

”Hitachis kvalitet er måske en smule bedre. Desuden må jeg konstatere, at nedetiden er meget bedre end andres, og det gør, at prisen ikke er så væsentlig mere. Så det kan sagtens blive til et langvarigt leverandørforløb, især hvis det fortsætter i samme gode tone, som det begyndte. ”

Jeg tror ikke engang, jeg kan finde noget negativt at sige om samarbejdet. Fra begyndelsen har Markings været meget professionelle og virker som om de har styr på tingene. De lever op til det, de siger, og det er det vigtigste for mig. ”, siger John Jensen.
 
 
 
 
 
 
 

Markings’ Hitachi-maskiner fungerer problemfrit og efter snart flere år med dem, er vi stadig lige tilfredse.

John Jensen er chef for tapperiet hos Cheminova, hvor blandingsprodukter bliver tappet. Tapperiet kører nærmest i døgndrift året rundt, og derfor er det meget vigtigt, at maskinerne altid kører og der er så få forstyrrelser i produktionen som muligt.